Thursday, May 26, 2011

sha: hell of fun:)

My rating: 5 of 5 stars

This book is definitely MY type! Selalunya I tak akan teruja sangat nak beli buku cerita Bahasa Melayu. Reason? I just don't like cliches dan plot yang boleh diagak:)

I'm this type of a person who reads a book from back to front. Kenapa? Sebab I suka explore benda-benda yang jadi di tengah-tengah...buat prediction lepas tu tengok sama ada prediction tu kena atau tidak. Dengan buku ni, memang ada part yang boleh diagak...tapi bukan semua:)

And...yang paling best pasal Hlovate, dia buat study dulu. Or kita dari generasi yang sama (cuz your music & book preferences are almost the same like mine). Or maybe when the writer is a blogger, she/he will know what the readers are going to expect:)

Good Job Hlovate. You made an Malay love story a Hell-of-Fun:)



3 comments:

iza~de~bintang said...

Salam Sha...lama giler hilangkan diri. Sama laa, orang kat sini pon ala-ala pemalas tahap gaban nak update cerita kat blog.

Hari tu beli yang terbaru Contengan Jalanan...rasa insap sekejap. Karya Hlovate memang masyuk dengan Iza jugak. Novel dah lama baca, tapi macam dah hilang dari rak. Tak tau sapa kebaih hu hu.

Pocket said...

OK... anda telah mempropose satu lg nama lain.. oh pocket really needs guidance in reading books.

baru jer gi kedai buku td actually,
tingin nak bli jeffrey archer, tp terasa cam berat sangat.

i might be reading this one too :D

cikpepel said...

kak...br tingat da penah bca dalam laptop..membe bg yg softcopy punye...mmg besh..