Friday, October 12, 2012

hijabista and sneakers

cheryna @ Stesen LRT Pasar Seni , Wednesday 10102012 - 8:20 a.m

I took this picture while I was waiting for the LRT and uploaded this into my Instagram. Guess what? 

The first reaction was from my friend who asked me on how did I managed to snap this picture without them noticing it.

It was simple. I was using my phone for something else too and nobody knew that I was actually capturing this nice view of ladies in hijab. 

Another friend said, "Siap pakai sneakers biru tu!" I wanted to laugh. Those beautiful girls were very young. You could sense it, you could see it. 

I didn't know where those ladies were heading too. All I knew was that I was having this feeling the moment I saw that the whole platform was full of hijabsters that morning: "Aku ni dah mati ke dah nak mati?" 

The feeling was undescribable :)

Today, less words will be said. I'm enjoying Friday and here's a little message: 
"It's better to have an enemy who admits that they hate us, instead of a friend who secretly put you down."

33 comments:

Cikgu Ma said...

dah biasa dgn suasana mereka begitu..hihi...

sebab kawan2 yg berbaju kurung pun biasa slumber jer pakai baju kurung tudung labuh...pakai sneaker..hehe...

suka snap gambar curi2 macam awak^_^

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak tengok gambar pompuan hijab gituuu.. uhhhUU

LydSunshine said...

Derang tak pakai stokin ek? Sesuatu yang tidak kena. Tutup muka tak wajib. Tapi tutup kaki yang wajib. *mungkin mereka pakai stokin kaler cikelat.

cHeRyNa PiReS said...

Lyd:

Pakai. Cuma kaler cekelat. Siap net2 lagi. Memang fashionista :)

Len Inouie said...

Amazingly.. my very close friends are mostly pakai tudung labuh & jubah.

But I still don't have friends pakai yg hijab..

Khalilah MNor said...

Tiba-tiba terasa diri tak cukup kuat untuk buat perkara sebaik tu...

Yang last tu pun setuju, kawan tikam belakang kita memang sgt menyakitkan hati. *Bertopeng*

missSenget said...

kemana diorang nk pergi..?

Rapunzeel Cikilolo said...

yang penting diorang aurat memang terjaga.

mesti diorang ni comel-comel kalo bkk hijab kan :)

indahnya Islam sebab aku memang bersangka baik kat diorang

Nizam.Ariff said...

be close to your friends, but to your enemies closer...

skrg ni, better get your frens closest... hahaha

boni kacak said...

orang arab ke tu ye?? wah. kasut ranggi betul..hehehe

p/s : yang botak tu chinese girl..hehehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

bagus mereka ni.. tutup aurat.. siapa la kita yang nak menilai mereka.. Allah suka..

wahida said...

ish...mcm nak carik lak sneakers biru mcm tu...

cun!!

Rai Ourkizuna said...

berhijab bukan bermakna tak boleh nak berfashion kan kan.. :D

zeqzeq z said...

minta izin pemili,k dulu baru siar,, tak pasal dpt saham,, jika dia tk halal. Tempat awam tetap ada privasinya. .

zeqzeq z said...

tak semua mahluk di dunia sependapat nak glemer publish wajahnya sesetengah orrg,, halal halal

Dee said...

k dee ok je ngan org2 mcm ni..sbb my best friend's brother's wife..pakai mcm tu..dari dia anak dara smpi anak nak masuk 5..and i boleh selamba amik pic ngan dia masa i free hair and wearing short sleeve..hehehe..

biasanya dorang ok je..x biased :)

Rasp said...

stylo gak pe pakai sneakers tu hehehehe...
kalo akak pakai sneakers tu...
mau anak2 akak gelakkan akak hehehehehe...

* love the last quote...it is sooooo true...

Tihara said...

comel, nice capture :)

Kesuma Angsana said...

selalu juga happen to terjumpa geng2 mcm ni hehehe

Kengkawan said...

gambar yg penuh cerita, mesej dihujung sgt cliche, org yg paling jahat ialah yg pura pura baik,
musuh dlm selimut,
musang berbulu ayam, gunting dlm lipatan, pepat diluar rencong di dalam dan
sokong membawa rebah.

itu watak evergreen.

Hanif Idrus said...

Gambar yang cantik..semuanya muda sebab kasut latest utk remaja...kikikiki.

Hanif Idrus said...

Happy birhday to you ...( for tomorrow..hahahha)

lupekanje said...

ahhh...good view...better than those that didnt cover their aurat properly.

baby comel said...

:) xtau nk komen pe :)
~ayat2 terakhir yg sgt mendalam. saya seringkali berjumpa malah setiap hari terpaksa berhadapan dgn org yg begitu. depan kemain dia senyum bagai dgn kita tapi pusing shj muka dia mahu muntah dekat kepala kita.

Remy hazza said...

bertudung tak semestinya tak boleh bergaya.....pakai sneakers pun ok apa....tak lenguh kaki....

Jna marcello said...

YUPSS STYLO..BERTUDUNG MENUTOP AURAT STILL BOLE BERGAYA ;))

Nurul Akmal said...

Suka tgk diorang..

Si Matatajam said...

So Fashionlista gitu....

Dearie Pearls said...

wah.. sekumpulan lak tu.. Mmm..

siap macam2 gaya duduk lagi.. hehe..

tak tahan ayat ni "Aku ni dah mati ke dah nak mati?"

**Cheers Sha!

fiza said...

Nice pic lah sha. Stylo plak tu :-)

kiera'sakura said...

senang diorg nk jenjalan tue kot, selesa ;)

Apple said...

deep in my heart, i wanna laugh but some ppl do it yet dont know bout it. hoho.. ada sorg budak kecik darjah 5, dia tak gi semayang. then cikgu tanya, nape tak gi semayang, dia kata dia tak tahu. then cikgu tanya, habis hari tu yg ikut org semayang, tunduk etc?
budak tu kata, dia ikut je. Ikut saja. pergh!

ayat last tu. so true. dats y bila enemy jadi kawan, mmg rapat giler. bila kawan baik jd musuh, jgn harap dimaafkan. aneh je tp situasi ni slalu berlaku... dalam muvi.

okedkama said...

let say one of them is Aishah Conteng Jee